IL CONCERTO Prosecco DOC Brut

45,00 lei

Ca si curiozitate acest Doc Prosecco Brut este produs de mai bine de douăzeci și cinci de ani. Caracteristicile sunt întotdeauna la fel: este proaspăt, fructat și parfumat. De-a lungul timpului de la cele “mici” de 200 ml si cele clasice de 750 ml – a devenit “mare” la 1500 ml și 3000 ml. Zona de producție: dealurile de la Conegliano și Vittorio Veneto, in provincia Treviso. Varietate de struguri: 100% Glera. Vinificație: zdrobire, desciorchinare și presare ușoară. Fermenteaza timp de 10 zile în rezervoare din oțel inoxidabil termostatic (16-18 ° C), așteptând procesul spumantelor. Procesul de spumare: a doua fermentare în rezervoare sub presiune pentru aproximativ 25 de zile la temperatură controlată (14-16 ° C) până la atingerea a 6 bari de presiune; Masa este apoi răcită la -4 ° C pentru a opri fermentarea și se păstrează la o temperatură controlată de 8-10 ° C pentru cel puțin o lună, pentru a favoriza contactul natural cu drojdia depusa în partea de jos a autoclavului. Refrigerarea și filtrarea se realizeaza înainte de îmbutelierea izobarică. Conținut de alcool: 11,5% în vol. Potențial de îmbătrânire: să fie băut imediat pentru a vă bucura de prospeţime. Culoare: Culoare galben-pai, cu tenta verzui. Nasul: intens, ușor aromat, bogat în citrice și proaspăt. Indicii de legume, fructe cu note delicate de pere, măr de aur, miere din flori , cu nuanțe ușoare de lamaie. Palatul: proaspăt și ușor, dar persistent, susținut de o aciditate care subliniază prospețimea, cu un gust plăcut amar. Asocieri : ideală cu crustacee in aburi sau coapte si excelent ca un aperitiv. Temperatura de servire: ideal la 7-9 ° C.