IL CONCERTO Prosecco DOC Extra Dry

45,00 lei

Prosecco Doc extra dry are un conținut de zahăr rezidual mai mare decât cel brut, ceea ce îl face și mai plăcut și mai atrăgător. Acționează ca un aperitiv când este asociat cu prosciutto.
Zona de producție: dealurile Conegliano și Vittorio Veneto, în provincia Treviso. Varietate de struguri: 100% Glera.
Vinificare: zdrobire și presare ușoară, fermentare timp de 10 zile în rezervoare din oțel inoxidabil controlat termic (16-18 ° C), învechirea în cuve din oțel inoxidabil care așteaptă procesul de spumare: a doua fermentare în rezervoare sub presiune timp de aproximativ 25 de zile la temperatură controlată (14-16 ° C) până la atingerea a 6 bari de presiune; Masa este apoi răcită la -4 ° C pentru a opri fermentația și apoi menținută la o temperatură controlată de 8-10 ° C timp de cel puțin o lună, pentru a favoriza contactul natural cu drojdia depozitată la fundul autoclavului; Urmeaza refrigerarea și filtrarea înainte de îmbuteliere izobarică.
Conținut de alcool: 11% în vol. Potențial de îmbătrânire: a se bea imediat pentru a vă bucura de prospețime.
Culoare: Culoare galben-pai, cu tente verzui. Nasul: intens, ușor aromat cu aromă de piersica, flori de salcâm și miere. Palat: proaspăt, moale, persistent, susținut de o aciditate bine echilibrată, cu note de piersic alb și măr, îmbină calitățile elegante și plăcute de păstrare. Împerecherea produselor alimentare: excelentă ca un aperitiv, precum și cu desert precum fructele proaspete și produse de patiserie. Temperatura de servire: ideal la 7-9 ° C.